Premiumkontor med havsutsikt

16 juni 2021

När Platzer rustar upp kontorshus på Packhuskajen är VBK med och stöttar i rollen som konstruktör och fuktsakkunnig. Kontorshuset Aria ligger mitt emot operan på Packhuskajen i Göteborg och förväntas stå färdigt för nya hyresgäster 2022.

På uppdrag av Platzer tar VBK fram bygghandlingar för kontorshuset Aria. Uppdraget innefattar att omvandla det befintliga kontorshuset på Gullbergsvass 1:1 till ett nytt modernt premiumkontor som ritas av Krook & Tjäder samt certifieras enligt BREAM in Use.

Projektet är spännande då många av de konstruktiva utmaningarna ligger i att utreda och utforska hur omfattande ingrepp och ändringar man kan göra på den befintliga konstruktionen.

Vi har fått göra mycket ”detektivarbete” och sökande i gamla ritningar, säger Kristian Naess, ansvarig på VBK. Därmed har vi stött på nya lärdomar och tittat på annorlunda sätt att konstruera. I vårt hus visade det sig att byggnaden är grundlagd med så kallad kryppålning, vilket inte görs så ofta i dagens konstruktioner.

Vi ser fram emot ett färdigställande av kontorshuset vid Lilla bommen.