VBK välkomnar Andreas Ljungberg till teamet!

31 mars 2023

VBK har rekryterat Andreas Ljungberg till den nya rollen som uppdragsansvarig och avdelningschef i Stockholm. Han kommer senast från WSP där han arbetat som gruppchef inom byggnadskonstruktion.

Andreas har erfarenhet av allt från bostäder, sjukhus, hallbyggnader till skolor och har arbetat med stål-, betong- och träkonstruktioner, både som huvudkonstruktör och som prefabkonstruktör. På VBK kommer han att leda det som kommer bli en långsiktig etablering av ett Stockholmskontor. Stockholmskontoret blir VBK:s fjärde lokalkontor tillsammans med redan etablerade kontor i Göteborg, Skövde och Malmö.

– Vi ser att Andreas är rätt person att bygga upp en avdelning i Stockholm och leda den som avdelningschef, säger VBK:s VD Ola Kjellman.  Vi är mycket glada över rekryteringen och ser fram emot att ha Andreas på plats.

Välkommen Andreas, hur känns det att komma till VBK?

– För mig har VBK alltid varit ett intressant företag med en spännande projektkatalog som Gothia Towers, Lisebergshjulet och nu inte minst Karlatornet. Att arbeta i en organisation som har spetskompetensen för att kunna vara med i den typen av projekt är såklart väldigt inspirerande.

Andreas tillträder sin nya tjänst den 17 april och kommer att ingå i företagets ledningsgrupp.

– VBK har en stark position i Göteborg och jag hoppas att den här satsningen gör att vi på VBK kan erbjuda våra tjänster till både nya och befintliga kunder som finns representerade på flera marknader, avslutar han.