VBK:s Andreas Lindelöf tilldelas priset Excellence in Civil Engineering 2022

24 oktober 2022

Andreas Lindelöf började sin resa på VBK 2014 som nybakad civilingenjör och redan året därpå började han arbeta med Karlatornet i Göteborg, som år 2024 beräknas stå färdig 245 meter hög. Andreas är idag ansvarig för det tekniska arbetet med konstruktionen och han har dessutom utvecklat VBK:s globala finita element-modell vilken används för analyserna i projektet.

 

Vi är på VBK är otroligt glada över att Andreas Lindelöf tilldelas Samhällsbyggarnas pris Excellence in Civil Engineering 2022 vilket innebär att även våra branschkollegor ser och uppmärksammar Andreas extraordinära talang och hans vilja att sprida kunskaper vidare.

För oss på VBK har Andreas excellens varit uppenbar sedan en lång tid tillbaka men det är kombinationen av detta tillsammans med hans engagemang och ödmjuka inställning som gör att vi är otroligt stolta över att kalla Andreas vår kollega. För Andreas är en lagspelare ut i fingerspetsarna och det återspeglas även i hur han formulerar sitt svar på frågan:

Vad betyder utmärkelsen för dig?

– Den betyder såklart väldigt mycket! Jag tycker själv att vi åstadkommit något helt unikt med konstruktionen och att vårt arbete med den håller hög internationell klass. Eftersom jag brinner för tekniskt avancerad konstruktion är det extra kul att just detta uppmärksammas.
– Alla som har varit involverade i stora projekt förstår att det som skapas aldrig är frukten av en persons arbete och så är det givetvis här också. Jag har tur som har så många fantastiska kollegor! De och en kompetent entreprenör är helt avgörande för att ett projekt med den här komplexiteten överhuvudtaget kan realiseras.

Juryns motivering:

Extraordinärt komplexa konstruktioner kräver extraordinär teknisk talang. Andreas Lindelöf är en sådan person. Trots sin unga ålder är han mer än väl mogen uppgiften att leda nationellt och internationellt omtalade projekt. Dessutom har han genom ständig nyfikenhet och en stor portion systematik tagit rollen som en av Sveriges främsta höghusexperter.

Men kunskaperna har inte stannat i projekten. Andreas delar ständigt med sig av erfarenheter genom seminarier och föreläsningar, i både akademiska sammanhang och inom branschen. Andreas Lindelöf är en sällsynt tillgång för hela samhällsbyggandet. Därför tilldelas han Excellence of Civil Engineering 2022.