TEMA Karlatornet 26/10

24 november 2021

VBK:s TEMA-dag handlade i år om VBK:s största projekt någonsin – Karlatornet. Dagen inleddes med presentationer på VBK:s kontor från projekteringsgruppen där beräkningsmodeller, handlingar och arbetsflöden avhandlades. David Salekärr, Biträdande Produktionschef från Serneke, presenterade hur de hanterar logistiken och hur en veckocykel i produktionen är utformad. Därefter så var vi ca 70 personer som begav oss till arbetsplatsen för att genomföra ett studiebesök!

Efter det mycket lyckade studiebesöket tog vi oss vidare till nästa äventyr. I tre timmar var vi ute till havs på en skaldjurskryssning, där vi åt av en otrolig skaldjursbuffé som räckte och blev över trots ett hungrigt gäng VBK:are. Vi hann njuta en stund av den vackra utsikten över skärgården innan mörkret infann sig och vi istället fick njuta av servitörernas fantastiska underhållning!

Det är alltid lika härligt när vi alla samlas utanför våra VBK-kontor och hittar på roliga aktiviteter tillsammans. Tack och lov för ljusare tider (i våra sinnen, tyvärr inte vädermässigt) som infunnit sig efter nästan två dystra år – äntligen har vi börjat kunna umgås fysiskt igen!

Vi vill avsluta med ett stort tack till David Salekärr, Patrik Eriksson-Lundebacke, Victor Hjelmgren och Mani Vazirizadeh för vår rundtur på arbetsplatsen.

Vi vill även rikta ett stort tack till våra egna; Andreas Lindelöf, Daniel Åhlgren, Susanna Magnusson och Johan Örnborg som höll i inspirerande presentationer i början av dagen. Och tack till vår interna festliga kommitté som i sedvanlig ordning planerat en otrolig kväll för alla kollegor på VBK.