Kirunas stadshus

Studieresa till Kiruna!

22 december 2021

Vartannat år åker hela VBK på en studieresa för att inspireras och för att fördjupa våra ingenjörskunskaper. Dessutom är resorna höjdpunkter för oss som kollegor då vi kommer närmare varandra genom skratt, djupa samtal, roliga missöden och allt annat som en fyradagarsresa ofta innehåller.

I normala fall brukar våra studieresor bära av till intressanta städer utanför Sveriges gränser men i år fick vi, till följd av Corona-situationen, en möjlighet att i stället besöka en fantastisk stad i Sverige. Vår riktlinje om att alltid erbjuda tåg som transportsätt gick därför denna gång väldigt enkelt att planera för.

I november 2021 åkte vi på tre resor till samma destination; Kiruna. När vi började planera för en inrikesresa låg Kiruna snabbt högst upp på önskelistan – det kan inte bli mycket mer fängslande för ett företag bestående av byggnadskonstruktörer än att besöka en stad som är mitt i en pågående stadsflytt. Våra förväntningar var höga och vi skulle inte komma att bli besvikna.

Ankomstdagen var en dag i avslappningens tecken, vilket var perfekt efter en resa på ca 150 mil, då vi njöt av vårt hotells vackra spa. På kvällen avnjöts en trerättersmiddag i något omtöcknat men glatt sällskap.