Karlatornet är högst i Göteborg!

6 maj 2022

I dagarna passerade Karlatornet, den tidigare högsta byggnaden, City Gate och kan därmed titulera sig som den högsta byggnaden i Göteborg. Byggnaden har nu en höjd om 146 m vilket innebär att det återstår ganska exakt 100 m.

I september uppnås nästa milstolpe då Turning torso med sina 190 m kommer passeras. Strax därefter kommer arbetet med den övre utriggaren att påbörjas vilket kommer innebära en tillfällig paus i det höga tempot mot toppen.

”Vi är en stor projekteringsgrupp från oss på VBK som varit med i projektet sedan starten 2015. Det är såklart jättekul att se hur vårt arbete, våra tankar och idéer realiseras dag för dag på arbetsplatsen. Detta blir ju extra tydligt med varje milstolpe som vi når i projektet. Vi har tagit fram en många unika lösningar och nått flera milstolpar men än återstår en hel del spännande delar innan vi nått toppen,” berättar Andreas Lindelöf.